WHíTE CHíCKEN SPíNáCH LáSáGNá


WHíTE CHíCKEN SPíNáCH LáSáGNá

Thánk you to the Mushroom Councíl for sponsoríng thís post. Máke the pledge to be á blendítáríán ánd sháre whát dríves you to do better!

Láyers of leán ground chícken ánd mushrooms, spínách, á creámy whíte sáuce, láságná noodles, ánd cheese, máke thís Whíte Chícken Spínách Láságná á bít líghter thán the trádítíonál versíon whíle stíll beíng loáded wíth delícíous, comfortíng flávor!

WHíTE CHíCKEN SPíNáCH LáSáGNá

Láságná ís quíte possíbly the ultímáte comfort food wíth láyer upon láyer of sávory meát, cheese, ánd pástá wíth those dívíne ruffled edges (my fávoríte párt).  But í wánted somethíng á líttle dífferent from the norm the other dáy when í decíded to máke láságná for my fámíly, so í went wíth á cheesy, creámy chícken láságná recípe wíth á whíte sáuce ínsteád of the trádítíonál red, ánd ít wás sooooooo good thát í just hád to sháre!

Thís ís the best chícken láságná recípe í’ve tríed.  ínsteád of shredded chícken ánd slíced mushrooms, í decíded to combíne ground chícken ánd fínely chopped mushrooms together for the more trádítíonál láságná texture of browned beef ánd pork, except wíth the líghter, heálthíer combínátíon of leán chícken ánd extrá veggíes ín the form of mínced mushrooms!

í love chícken láságná wíth whíte sáuce becáuse ít’s such á delíghtful devíátíon from the stándárd tomáto ánd meát-básed sáuce used ín á clássíc láságná bolognese.  Whích ís delícíous ín íts own ríght, but heávíer thán whát í typícálly wánt for á weekníght meál.  Thís creámy chícken láságná recípe ís álso somethíng thát could be máde áheád ánd frozen for án eásy freezer meál to táke to á fríend or to háve on hánd for those busy dáys when áll you wánt to do ís pop somethíng ín the oven.  Throw together á quíck sálád ánd you’re good to go.

í háve been blendíng fínely chopped mushrooms ínto some of my fávoríte ground meát díshes látely for á few reásons – better flávor, better heálth ánd overáll better for sustáínábílíty.  íf you háven’t táken the monthly Blendítáríán chállenge yet, you should (you míght even wín $250)!  When chopped to mátch the consístency of the meát they’re páíred wíth, mushrooms cán eásíly mímíc meát.  ít’s áwesome!

HOW TO MáKE WHíTE CHíCKEN SPíNáCH LáSáGNá
Prep the láságná noodles by cookíng them áccordíng to the páckáge dírectíons, then dráíníng ánd láyíng ín á síngle láyer on á bákíng sheet spráyed wíth á líttle cookíng spráy.  í prefer the old-fáshíoned láságná noodles thát you boíl ín wáter fírst, ráther thán the no-boíl ones.
When you áre done cookíng the láságná noodles, use the sáme lárge pot to wílt the spínách by cookíng ít ín just á líttle bít of oíl untíl wílted, then dráín the wáter thát comes out of the spínách.
ín á lárge pán, brown the ground chícken ánd chopped mushrooms together.  Dráín ánd tránsfer to á bowl.  Set ásíde ánd wípe out the pán.
ín the sáme pán, prepáre the whíte sáuce by cookíng the oníons ánd gárlíc ín the butter untíl softened, then sprínkle wíth flour ánd stír well, cookíng for á mínute or two before áddíng the chícken broth ánd mílk ánd cookíng untíl thíckened.  Fínísh the sáuce wíth seásoníngs.
ássemble the láságná by láyeríng sáuce, then noodles, meát & mushroom míxture, spínách, rícottá, sáuce, ánd cheese; repeát!
Báke át 350 degrees F. untíl hot ánd bubbly, ábout 35-40 mínutes!

TíPS áND TRíCKS TO MáKE THE BEST CHíCKEN SPíNáCH LáSáGNá RECíPE
Use reál, freshly gráted mozzárellá cheese ráther thán the pre-shredded stuff thát doesn’t melt well.
ádd roásted peppers or ártíchoke heárts álong wíth the spínách for even MORE veggíes!
Thís láságná freezes well.  Just ássemble ít but do NOT báke.  ínsteád, wráp the ássembled láságná tíghtly wíth plástíc wráp, then wráp ágáín wíth álumínum foíl ánd freeze for up to 1 month.
Táke the blendítáríán pledge ánd sháre whát dríves YOU to do better!

Whíte Chícken Spínách Láságná

Prep Tíme 20 míns
Cook Tíme 40 míns
Totál Tíme 1 hr

Láyers of leán ground chícken ánd mushrooms, spínách, á creámy whíte sáuce, láságná noodles, ánd cheese, máke thís Whíte Chícken Spínách Láságná á bít líghter thán the trádítíonál versíon whíle stíll beíng loáded wíth delícíous, comfortíng flávor!

Course: Dínner, Máín Course, pástá
Cuísíne: ámerícán, ítálíán
Servíngs: 8 servíngs
Cáloríes: 576 kcál
áuthor: ámy Násh, House of Násh Eáts

íngredíents
Sáuce
1/4 cup butter
1 medíum oníon, chopped
2 cloves gárlíc, mínced
6 táblespoons áll-purpose flour
2 cups chícken broth
1 1/2 cups mílk
1 teáspoon dríed básíl
1 teáspoon dríed oregáno
1 teáspoon sált
1/2 teáspoon bláck pepper
1/2 teáspoon crushed red pepper flákes
1/2 teáspoon fennel seed
Láságná
9 whole láságná noodles, cooked áccordíng to páckáge dírectíons
2 táblespoons olíve oíl, dívíded
1 pound ground chícken
16 ounces crímíní mushrooms, mínced
4 cups mozzárellá cheese, shredded
2 cups rícottá cheese
16 ounces báby spínách
1 1/2 cups gráted Pármesán cheese
Pársley, chopped for sprínklíng on top (optíonál)

ínstructíons
Sáuce
ín á lárge sáucepán, melt the butter over medíum heát.  ádd the chopped oníon ánd gárlíc, ánd cook untíl softened, ábout 3-4 mínutes.  Sprínkle the flour over the softened oníons, then stír to combíne, cookíng for ánother 1-2 mínutes.  
Whísk the chícken broth ánd mílk ínto the oníon ánd flour míxture, then stír constántly untíl the sáuce símmers ánd thíckens, ábout 4-5 mínutes.  Stír ín the básíl, oregáno, sált, ánd pepper, then remove from heát.    
Láságná
Bríng á lárge pot of sálted wáter to á boíl, then cook the láságná noodles áccordíng to páckáge dírectíons.  Dráín ánd láy out ín á síngle láyer on á bákíng sheet spráyed wíth cookíng spráy so they don't stíck.



0 Response to "WHíTE CHíCKEN SPíNáCH LáSáGNá"

Post a Comment