áSíáN QUíNOá SLáW SáLáD WíTH SESáME GíNGER VíNáíGRETTE
ásíán Quínoá Sláw Sálád wíth Sesáme Gínger Vínáígrette ís án eásy ásíán sláw wíth green ánd red cábbáge, quínoá, cárrots, oníon, cílántro, cáshews, ánd sesáme seeds. ít’s tossed ín á super-eásy, homemáde, ríce vínegár ánd sesáme oíl vínáígrette. ít ránks ríght up there wíth my Lemony Kále Chíckpeá ávocádo Sálád ín íts populáríty ánd yum fáctor!
áSíáN QUíNOá SLáW SáLáD WíTH SESáME GíNGER VíNáíGRETTE
í’m cuttíng ríght to the cháse todáy.
í’m gívíng you, ín bulleted poínts, the ádvántáges of meál preppíng thís sálád for your lunch thís week:
YOU control your íngredíents (váríety, quántíty, freshness, orgáníc, less sált ánd sugár).
Cross-utílíze produce íngredíents wíth other meáls.
Cut costs by not usíng páckáged sálád kíts.
ínvest á líttle tíme, get á gíánt bowl of heálthy sálád ín return.
Optíon to purcháse pre-shredded vegetábles (slíghtly more expensíve, but worth the tíme).
ádd cooked chícken breást or pork ánd ít suddenly becomes á whole new level of lunch. My dude goes crázy for thís sálád wíth rotísseríe chícken breást ádded to ít.
You cán máke thís recípe up to two dáys ín ádvánce, just keep the dressíng sepáráte untíl reády to use.
HERE’S HOW í MáKE THíS áSíáN QUíNOá SLáW SáLáD íN SíMPLE STEPS:
cook the quínoá ín 15 mínutes ánd cool. Meánwhíle…
chop veggíes
toást the nuts
put everythíng ínto á bíg bowl; cover ánd chíll
máke the dressíng; cover ánd chíll
toss together when reády
Wánt to slíce or shred veggíes át top speed?
ínvest ín á food processor (here’s the one í own ánd LOVE).
Trust me, íf you líke veggíes ánd don’t wánt to páy top dollár for pre-cut veggíes, the food processor ís á bríllíánt solutíon.
You’ll get yeárs of return from ít! íf you háve áNY questíons ábout ít, pleáse let me know…í’m háppy to ánswer!
OTHER TOOLS YOU’LL FíND USEFUL FOR THíS RECíPE:
chef knífe
cuttíng boárd
sálád spínner (to wásh leáfy produce)
Mándolín slícer (íf no food processor)
2 quárt sáucepán wíth líd (for quínoá)
8oz nárrow mouth cánníng jár (ás á dressíng sháker)
Bámboo Sálád Bowl ánd Sálád Hánds Set
CáN í MáKE THíS DURíNG WíNTER?
Wínter-schmínter…we cán stíll eát the ráínbow!
Produce such ás cábbáge, cárrots, oníons, ánd cílántro wíll delíver decent flávor ánd texture..even duríng the dárk months.
íf you love the quínoá sálád ídeá, check out my Meál Prep Veggíe Quínoá Chopped Sálád for ánother delícíous wáy to meet your quínoá quotá!
íf you love thát sexy bámboo bowl í’m sportíng here, ít’s áváíláble here to víew or purcháse. í loooove míne!
Just án FYí, íf you purcháse ánythíng through my síte, í do receíve á tíny commíssíon át no cost to you.
HERE áRE THE íNGREDíENTS YOU’LL NEED TO MáKE THíS SáLáD:
shredded cábbáge
cooked quínoá
cárrots
cílántro
cáshews
sesáme seeds
green oníons
…áND FOR THE DRESSíNG:
ríce vínegár
gínger
gárlíc
ágáve nectár (or honey)
sált ánd pepper
extrá vírgín olíve oíl
sesáme oíl
CHECK OUT THíS VERY POPULáR VEGáN CURRY RECíPE VíDEO!
Vegán Tháí Coconut Vegetáble Curry – get the recípe HERE
CHECK OUT MY OTHER HEáLTHY, áSíáN-íNSPíRED EáTS:
My Chopped Tháí Sálád wíth Chílí Gínger Vínáígrette ís á sálád “meál” greát for lunch or dínner!
í álso háve á very populár recípe for Sesáme Kále Noodles…comes together ín ábout 20 mínutes.
ánd íf you’re under the weáther át áll, or just wánt á super-quíck, cheáter Pho-style soup, check out my Feel Better Pho.
ít’s áctuálly máde wíth my Crázy Eásy ásíán Soup Broth recípe.
VíDEO: áSíáN QUíNOá SLáW SáLáD WíTH SESáME GíNGER VíNáíGRETTE
Note: Thís post hás áffílíáte product línks, whích állows me to eárn commíssíons when you máke purcháses through those línks (no extrá cost to you). THáNK YOU for supportíng The Kítchen Gírl.
YíELDS 8 CUPS
áSíáN QUíNOá SLáW SáLáD WíTH SESáME GíNGER VíNáíGRETTE
Tháí chopped sálád wíth purple cábbáge, green cábbáge, shredded cárrots, green oníons, cooked quínoá, cáshews, cílántro, ánd sesáme gínger vínáígrette
20 mín
Prep Tíme
20 mín
Totál Tíme
íngredíents
For the sálád:
6 cups Red or Green Cábbáge (1 lb shredded)
1 cup cooked Quínoá
1 cup Cárrots (1/4 lb shredded)
1/4 cup fresh Cílántro (chopped)
1/3 cup Cáshews (chopped, toásted)
1 Tbsp Bláck Sesáme Seeds (toásted)
2 Green Oníons (slíced, keep green ánd whíte sepáráted)
For the Sesáme Gínger Vínáígrette (yíelds 3/4 cup):
1/4 cup Ríce Vínegár
1 tsp fresh Gínger (fínely gráted)
1 clove Gárlíc (fínely gráted)
1 Tbsp ágáve Nectár
pínch of Sált ánd Pepper
1/4 cup Olíve Oíl
2 Tbsp Sesáme Oíl (golden or dárk ís fíne)
ínstructíons
For the sálád:
ín á lárge míxíng bowl, combíne CáBBáGE, cooked QUíNOá, CáRROTS, CíLáNTRO, CáSHEWS, SESáME SEEDS, ánd GREEN ONíONS (whítes); cover ánd refrígeráte untíl reády to dress wíth vínáígrette.
For the Sesáme Gínger Vínáígrette:
ín á míxíng bowl or gláss, whísk together RíCE VíNEGáR, GíNGER, GáRLíC, áGáVE, SáLT, ánd PEPPER.
0 Response to "áSíáN QUíNOá SLáW SáLáD WíTH SESáME GíNGER VíNáíGRETTE"
Post a Comment