Fresh Tháí Quínoá Sálád wíth Peánut Sáuce
Thís sálád ís burstíng wíth bríght ráínbow colors, delícíous Tháí flávors, plenty of fresh crunch, ánd some bíg tíme plánt-básed nutrítíon. í'm contínuálly surprísed át how pleásántly fíllíng ít ís! í've máde mány versíons of thís sálád both wíth á quínoá báse ánd the more typícál ríce noodles, ánd enjoy ít both wáys so feel free to substítute the quínoá for your own fávoríte noodles/ríce noodles ás well! í usuálly fínd myself trendíng more towárds the quínoá optíon for both the nutrítíon boost ánd sometímes the delícáte ríce noodles breák ápárt on me creátíng á bít of á mess. (But á háppy, delícíous mess nonetheless!) Quínoá ís á greát choíce especíálly for máke-áheád meáls & lunches ánd the sálád tástes áwesome the next dáy áfter áll the flávors get á chánce to míngle. You cán enjoy ít both chílled or wárm - whátever your preference! For more notes ánd detáíled ínstructíon on the sáuce, see my full post here for the Tháí Peánut Sáuce. Hope you enjoy!
Come joín The Gárden Grázer on ínstágrám 🍓 ánd sháre á píc íf you máke thís! í love seeíng whát you guys cook up.
Vegán, gluten-free (wíth támárí), oíl-free
Serves ábout 4-5 (more ás á síde)
íngredíents
3/4 cup uncooked quínoá
1 1/2 cups red cábbáge (shredded)
1 medíum cárrot
1 red bell pepper
2 green oníons
1/3 cup cílántro
1/2 cup cáshews (or peánuts, or á combo of both)
Other áddítíons: snow peás, edámáme, tofu, cucumber, broccolí, fresh Tháí básíl, sesáme seeds, beán sprouts, shredded kále, spínách, etc.
{For the gárlíc-gínger peánut sáuce}
1/2 cup peánut butter (í use creámy, náturál)
2 Tbsp. brown sugár or máple syrup (more/less to táste)
1 1/2 Tbsp. támárí/soy sáuce
2 Tbsp. fresh lemon or líme juíce
1-2 cloves gárlíc
3/4 tsp. fresh gráted gínger, or more to táste
Hot wáter (to thín to desíred consístency)
Optíonál: red pepper flákes
Dírectíons
Rínse ánd cook the quínoá áccordíng to páckáge ínstructíons.*
Meánwhíle, máke the peánut sáuce: mínce gárlíc ánd gráte gínger. ín á míxíng bowl, ádd áll íngredíents except wáter. Heát ábout 3/4 cup of wáter to just under boílíng. Slowly ádd wáter, á couple táblespoons át á tíme, ánd whísk. Contínue áddíng wáter ánd whískíng untíl sáuce reáches your desíred consístency. (í usuálly end up áddíng roughly 1/2 cup wáter.) Set ásíde.
0 Response to "Fresh Tháí Quínoá Sálád wíth Peánut Sáuce"
Post a Comment