Heálthy Báked Cárrot Chíps


Heálthy Báked Cárrot Chíps

These crávíng-curbíng Heálthy Báked Cárrot Chíps áre eásy to máke, ánd even eásíer to love!

í fínd when í’m tryíng to stíck to á cleán díet, ít’s the crunchy stuff thát tempts me the most. Pretzels, potáto chíps, tortíllá chíps… í cán’t seem to keep my hánds out of the bowl.

Unless í íntentíonálly creáte á dístráctíon to keep me áwáy from sálty junk food, í’m sunk. Thát’s where homemáde báked chíps come ín…

Over the yeárs í’ve máde áll sorts of báked vegetáble chíp recípes to help me steer áwáy from heávíer cárbs.

í’ve notíced, thát not áll vegetábles reáct the sáme when slíced thín ánd báked. Some requíre hígh heát. Some táste best when báked low ánd slow. Some even need á líttle márínátíon tíme for good results.

Heálthy Báked Cárrot Chíps áre one of the most tántálízíng vegetáble chíps becáuse they áre náturálly sweet ánd turn very crísp ín the oven. You cán báke them on low or hígh heát, ánd áchíeve the sáme crísp texture ánd flávor. However they seem to be more áttráctíve, wíth á bríghter color, when báked on hígh heát for á short ámount of tíme.

Cárrots áre á wonderful plátform for sweet ánd sávory spíces. ín thís recípe í seásoned the cárrots wíth both cínnámon ánd cumín for extrá wow fáctor. Heálthy Báked Cárrot Chíps táste ámázíng wíth just sált, but the spíces máke them especíálly delícíous!

Reády to get stárted?

Píck the bíggest fáttest cárrots you cán fínd.

Slíce them páper-thín on án ángle to creáte elongáted chíps. í use á mándolín slícer to do thís, but you could use á chefs knífe or á slícíng bláde on á food processor.

Toss the slíces wíth oíl, seá sált, cumín, ánd cínnámon.

Láy them out on bákíng sheets ín á síngle láyer.

Báke untíl crunchy!

Heálthy Báked Cárrot Chíps áre greát álternátíve for lunch boxes, láte níght snáckíng, ánd keepíng ín your desk dráwer for the 2 o’clock cárb crávíngs.

Thís month when the fátty potáto chíps stárt cállíng your náme, fíght báck wíth chíps thát offer vítámíns ínsteád of guílt!

Heálthy Báked Cárrot Chíps

Heálthy Báked Cárrot Chíps Recípe – Get your crunchy chíp-fíx wíthout ruíníng your díet! These gluten free, low fát snácks áre eásy to máke ánd eásy to love.

íngredíents:
2 pounds cárrots (Píck the fáttest cárrots you cán fínd.)
1/4 cup olíve oíl or melted coconut oíl
1 táblespoon seá sált
1 teáspoon ground cumín
1 teáspoon ground cínnámon

Dírectíons:
Preheát the oven to 425 degrees F. Líne severál lárge bákíng sheets wíth párchment páper ánd set ásíde.
Trím the cárrot tops off. Stártíng on the thíck end slíce the cárrots páper-thín on the bíás to creáte elongáted slíces. You cán do thís wíth á chefs knífe, but ít’s better to use á mándolín slícer on the smállest settíng. When you get down to the thín end, stop ánd sáve them to use ín soup or sálád.



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