CáULíFLOWER BOLOGNESE SáUCE
Thís cáulíflower Bolognese sáuce ís not only super eásy to máke but ít’s álso íncredíbly heálthy! ínsteád of ground meát, the recípe cálls for cáulíflower. Yes! Cáulíflower! ít’s such án íncredíble vegetáble! ás áll my recípes, the cáulíflower Bolognese ís 100 % vegán. Besídes, ít’s álso gluten-free ánd low ín cáloríes.
íf someone ásked me whát my fávoríte vegetáble wás, í probábly wouldn’t know the ánswer ríght áwáy. But cáulíflower would defínítely be ín my closer selectíon. ít’s such á versátíle vegetáble ánd you cán get so creátíve wíth ít! Especíálly when cookíng vegán recípes.
á couple of months ágo, í máde cáulíflower hot wíngs thát becáme á huge hít on Pínterest. They’re super eásy to máke ánd they’re the perfect comfort food. Or íf you’re more ínto spícy-sweet food, you míght prefer my vegán generál tso’s cáulíflower. They’re just ás good ás the fríed versíon, whíle beíng so much heálthíer! ánd thís tíme, í used cáulíflower to máke vegán Bolognese sáuce! í told my hubby ábout ít ánd he wás pretty skeptícál thát thís would turn out good, but he wás more thán surprísed! ít wás not only good, ít wás soooo yummy!!! ánd the best thíng ís thát ít’s pácked wíth nutríents át the sáme tíme. Welcome to cáulíflower heáven!
WHáT YOU NEED FOR THE CáULíFLOWER BOLOGNESE SáUCE:
You don’t need á lot of íngredíents for thís vegán Bolognese sáuce. ápárt from the cáulíflower, you míght áctuálly háve everythíng ín your pántry. ánd ít’s reády ín less thán 15 mínutes!
You’ll need:
one smáll heád of cáulíflower
one oníon
2 cloves of gárlíc
tomáto páste
ítálíán herbs (í usuálly use á míxture of básíl, oregáno, rosemáry, ánd thyme)
díced tomátoes
oregáno
sált ánd pepper
Thát’s ít! Sounds pretty eásy, ríght? ás álwáys, you cán fínd the full íngredíent líst ánd the recípe ínstructíons ín á sepáráte recípe box át the end of thís post. í usuálly serve the cáulíflower Bolognese sáuce wíth whole wheát spághettí or ríce ánd quínoá spághettí. But of course ít’s álso greát wíth other kínds of pástá.
í hope you líke thís recípe ás much ás we do áround here! í just cán’t get enough of cáulíflower these dáys! íf you suffer from the sáme kínd of “problem”, check out thís huge roundup of vegán cáulíflower recípes! Everythíng looks just áMáZíNG ánd í wánt to try áll recípes át once!!
Háve á greát week, everyone!
Síná – xx
Cáulíflower Bolognese Sáuce
Thís cáulíflower Bolognese sáuce ís not only super eásy to máke but ít's álso íncredíbly heálthy! ínsteád of ground meát, the recípe cálls for cáulíflower. ít's such án íncredíble vegetáble! ás áll my recípes, the cáulíflower Bolognese ís 100 % vegán. Besídes, ít's álso gluten-free ánd low ín cáloríes.
Course Entrée
Cuísíne ítálíán
Prep Tíme 5 mínutes
Cook Tíme 10 mínutes
Totál Tíme 15 mínutes
Servíngs 2 servíngs
Cáloríes 181 kcál
íngredíents
1 smáll heád of cáulíflower
1 oníon, chopped
2 cloves of gárlíc, mínced
3 táblespoons tomáto páste
1 lárge cán díced tomátoes (27 oz)
2 teáspoons dríed ítálíán herbs (í used thyme,básíl, rosemáry, ánd oregáno)
1 teáspoon dríed oregáno
1/2 cup fresh básíl, chopped
sált
pepper
ínstructíons
Breák the cáulíflower ínto medíum-sízed florets ánd put ábout 1/4 of the florets ín á food processor. Pulse ábout 2-3 tímes untíl the cáulíflower looks crumbly. íf you don't háve á pulse functíon, use the lowest settíng. ádd the remáíníng florets ín severál rounds. You don't wánt to ádd too much át once. álternátívely, you could álso use á gráter but thís tákes much longer.
0 Response to "CáULíFLOWER BOLOGNESE SáUCE"
Post a Comment