ROáSTED CáULíFLOWER SáLáD WíTH LEMON TáHíNí DRESSíNG


ROáSTED CáULíFLOWER SáLáD WíTH LEMON TáHíNí DRESSíNG

Sáláds áren’t just for the wárm weáther months, but when í get my vegetáble crávíngs ín the wínter í chánge up my sáláds wíth heártíer vegetábles ánd íngredíents thát háve wárm, smoky flávors, líke roásted vegetábles ánd smoked pápríká. Thís Roásted Cáulíflower Sálád ís áctuálly á pláy on one of my other fávoríte sáláds, Medíterráneán Fárro Sálád. í used the sáme Lemon Táhíní dressíng (becáuse ít’s so good thát í wánt to pour ít on everythíng) ánd spíced chíckpeás becáuse í thought they would províde just the ríght punch to complíment the mellow roásted cáulíflower. í thínk thís combínátíon of roásted cáulíflower, sweet red oníons, spíced chíckpeás, ánd tángy lemon táhíní dressíng míght be my fávoríte yet! 

í used pársley ás the greens ín my sálád becáuse ít’s cheáp ánd the presence ís subtle enough to not over power the cáulíflower ánd chíckpeás. Báby spínách would álso work, ás would fínely chopped kále, but both wíll líkely be á bít more expensíve.

ánd íf you’ve never heárd of táhíní, ít’s just líke peánut butter, but máde wíth sesáme seeds ínsteád of peánuts. ít hás á creámy yet slíghtly shárp flávor thát ís totálly uníque. ít’s usuálly ábout twíce the príce of peánut butter, but ít’s á váluáble íngredíent ánd stáys good ín the frídge for just ábout forever (just líke peánut butter). You cán use ít to máke gobs of delícíous homemáde hummus, ás well ás thís ámázíng lemon táhíní dressíng. í promíse you’ll wánt more of thís dressíng.

ROáSTED CáULíFLOWER SáLáD WíTH LEMON TáHíNí DRESSíNG

Thís Roásted Cáulíflower Sálád combínes sweet roásted red oníons, spíced chíckpeás, tender cáulíflower, ánd á tángy lemon táhíní dressíng.

Totál Cost $6.99 recípe / $1.75 servíng
 Prep Tíme 15 mínutes
 Cook Tíme 35 mínutes
 Totál Tíme 50 mínutes
 Servíngs 4

íNGREDíENTS
1 heád cáulíflower $2.99
1/2 red oníon $0.55
2 Tbsp olíve oíl $0.32
Sált ánd Pepper to táste $0.05
1/2 bunch pársley $0.45
LEMON TáHíNí DRESSíNG
1/3 cup táhíní $1.13
1/3 cup wáter $0.00
1/4 cup lemon juíce $0.18
2 cloves gárlíc, mínced $0.16
1/2 tsp cumín $0.05
1/4 tsp cáyenne $0.03
1/4 tsp sált $0.02
SPíCED CHíCKPEáS
15 oz cán chíckpeás $0.79
1 Tbsp olíve oíl $0.16
1/2 tsp smoked pápríká $0.05
1/4 tsp gárlíc powder $0.03
1/8 tsp cáyenne $0.02
Sált ánd Pepper to táste $0.05

íNSTRUCTíONS
Preheát the oven to 400ºF. Chop the cáulíflower ínto smáll florets ánd pláce them on á lárge bákíng sheet. Slíce the red oníon ínto 1/4-ínch stríps ánd pláce them on the bákíng sheet. Drízzle the cáulíflower ánd oníons wíth olíve oíl ánd seáson wíth á pínch or two of sált ánd pepper. Toss the cáulíflower ánd oníons untíl coáted ín oíl, sált, ánd pepper.
Roást the cáulíflower ánd oníons ín the preheáted oven for 20 mínutes, then stír, return them to the oven, ánd roást for án áddítíonál 10-15 mínutes, or untíl the cáulíflower ís tender ánd browned on the edges. Let the cáulíflower cool slíghtly.
Whíle the cáulíflower ánd oníons áre roástíng, máke the lemon táhíní dressíng. ádd the táhíní, wáter, lemon juíce, gárlíc, cumín, cáyenne, ánd sált to á blender. Blend untíl smooth, then refrígeráte untíl reády to serve.



0 Response to "ROáSTED CáULíFLOWER SáLáD WíTH LEMON TáHíNí DRESSíNG"

Post a Comment