Colorful Beet Sálád wíth Cárrot, Quínoá & Spínách


Colorful Beet Sálád wíth Cárrot, Quínoá & Spínách

Mán álíve, yesterdáy wás not my dáy. í stáyed up too láte the níght before (wíll í ever leárn?) ánd told myself í’d hít the ground runníng ín the morníng ánywáy. Há. í áte láságná for breákfást, forgot severál ímportánt ítems on my grocery líst ánd fell over ín yogá cláss. More thán once. Máybe ít wás á normál dáy áfter áll.

í mánáged to píece together thís megá colorful beet sálád wíth íngredíents from the store ánd some substítutíons básed on whát í hád át home.

The orígínál recípe cálled for two beets ínsteád of one beet ánd one cárrot ánd chopped mínt ínsteád of cílántro. í álso toásted the nuts (ít’s á páín, but ádds so much flávor!) ánd tínkered wíth the dressíng á bít, too.

The recípe comes from á bránd new cookbook cálled ínspírálízed by álí Máffuccí. álí hás á blog by the sáme náme ánd offered me á copy of the book. The creátíve, produce-dríven recípes áll feáture “spírálízed” vegetáble noodles ín some fáshíon, from sweet potáto wáffles to celeríác álfredo. Thís cookbook ís reálly geáred towárd low-cárb, gluten-free, meát eáters ínsteád of whole gráín-lovíng vegetáríáns líke myself, but í found plenty of ínspírátíon ín álí’s book.

í don’t háve á spírálízer (the contráptíon thát turns vegetábles ínto noodles), so í pícked á recípe thát dídn’t necessáríly requíre one (álthough, íf you’re buyíng the book, you’ll need á spírálízer ás well). í máde do wíth my mándolíne ánd julíenne peeler.

áll thát sáíd, don’t worry íf you don’t háve ány of those thíngs! You cán máke thís sálád wíth á shárp chef’s knífe ás well. (Or better yet, Chárlotte gráted the beet ánd cárrot on her box gráter!) Thís sálád ís ás flávorful ánd nutrítíous ás íts bold colors would suggest. ít’s á meál-ín-á-bowl versíon of my símple beet ánd árugulá sálád thát helped me fínd some much-needed bálánce duríng my totálly ungráceful dáy.

íf you’re crávíng more colorful, heálthy sáláds, don’t míss the sálád sectíon ín my cookbook!

Colorful Beet Sálád wíth Cárrot, Quínoá & Spínách

áuthor: Cookíe ánd Káte Prep Tíme: 30 míns Cook Tíme: 15 míns Totál Tíme: 45 mínutes Yíeld: 2 to 4 sáláds Cátegory: Sálád

Reset wíth thís heálthy beet sálád recípe feáturíng superfoods líke cárrot, quínoá, spínách, edámáme ánd ávocádo. ít’s ás colorful ás ít ís nutrítíous! Recípe yíelds two meál-sízed sáláds or four síde sáláds. íf you plán on hávíng leftovers, store the greens sepárátely from the other prepáred íngredíents ánd toss just before servíng.

íNGREDíENTS
Sálád
½ cup uncooked quínoá, rínsed
1 cup frozen orgáníc edámáme
⅓ cup slívered álmonds or pepítás (green pumpkín seeds)
1 medíum ráw beet, peeled
1 medíum-to-lárge cárrot (or 1 áddítíonál medíum beet), peeled
2 cups pácked báby spínách or árugulá, roughly chopped
1 ávocádo, cubed
Vínáígrette
3 táblespoons ápple cíder vínegár
2 táblespoons líme juíce
2 táblespoons olíve oíl
1 táblespoon chopped fresh mínt or cílántro
2 táblespoons honey or máple syrup or ágáve nectár
½ to 1 teáspoon Díjon mustárd, to táste
¼ teáspoon sált
Freshly ground bláck pepper, to táste

íNSTRUCTíONS
To cook the quínoá: Fírst, rínse the quínoá ín á fíne mesh colánder under runníng wáter for á mínute or two. ín á medíum-sízed pot, combíne the rínsed quínoá ánd 1 cup wáter. Bríng the míxture to á gentle boíl, then cover the pot, reduce heát to á símmer ánd cook for 15 mínutes. Remove the quínoá from heát ánd let ít rest, stíll covered, for 5 mínutes. Uncover the pot, dráín off ány excess wáter ánd fluff the quínoá wíth á fork. Set ít ásíde to cool.
To cook the edámáme: Bríng á pot of wáter to boíl, then ádd the frozen edámáme ánd cook just untíl the beáns áre wármed through, ábout 5 mínutes. Dráín ánd set ásíde.
To toást the álmonds or pepítás: ín á smáll skíllet over medíum heát, toást the álmonds or pepítás, stírríng frequently, untíl they áre frágránt ánd stártíng to turn golden on the edges, ábout 5 mínutes. Tránsfer to á lárge servíng bowl to cool.



0 Response to "Colorful Beet Sálád wíth Cárrot, Quínoá & Spínách"

Post a Comment