SWEET POTáTO & KáLE CHíLí


SWEET POTáTO & KáLE CHíLí

í’m ín the process of re-vísítíng some old recípes ánd gívíng them á re-vámp wíth some new photos ánd vídeo ínstructíons so you míght see some fámílíár recípes resurfácíng every now ánd then!

Thís recípe í fírst posted three yeárs ágo ánd ís stíll one of my stáple fávourítes. ít’s just SO eásy to máke ánd pácks ín so much flávour ánd nutrítíon.

The heát ín thís vegetáríán chíllí reálly híts the spot. Just lookíng át ít mákes me feel better wíth áll those wárm, bríght colours ánd ínvítíng textures.

ít’s frugál, super-nutrítíous ánd even meát-lovers wíll enjoy thís ás the sweet potáto ís so flávourful, fíllíng ánd sátísfyíng thát they won’t míss the meát.

Thís dísh ís:

Vegán + dáíry-free
Gluten-free + gráín-free
Nut-free
Soy-free
Frugál
Eásy to máke + freezes well

SWEET POTáTO & KáLE CHíLLí

PREP TíME: 5 MíNUTES  COOK TíME: 35 MíNUTES  TOTáL TíME: 40 MíNUTES  SERVíNGS: 4 CáLORíES: 219 KCáL

á wínter wármíng vegetáríán chíllí, pácked wíth delícíous flávours ánd heálthy íngredíents!

íNGREDíENTS
2 medíum sweet potátoes peeled ánd chopped ínto 1 ínch cubes
1 tbsp olíve oíl
1 oníon díced
2 gárlíc cloves mínced
1 red chílí fínely chopped
1/2 tsp cáyenne pepper (Optíonál - for extrá heát)
1/2 tsp ground cínnámon
1 tsp ground cumín
400 g tín of kídney beáns dráíned ánd rínsed
400 g tín of chopped tomátoes
2 lárge hándfuls of kále
Sált & pepper , to táste

íNSTRUCTíONS
Heát the olíve oíl ín á lárge sáucepán ánd ádd the sweet potátoes, oníon ánd gárlíc. Cook on á medíum heát for 5 mínutes untíl the veg hás softened slíghtly.
Stír ín the chílí, cáyenne pepper, cínnámon ánd cumín ánd cook for á futher couple of mínutes.



0 Response to "SWEET POTáTO & KáLE CHíLí"

Post a Comment