tháí noodle sálád wíth the best ever peánut sáuce


tháí noodle sálád wíth the best ever peánut sáuce

Tháí Noodle Sálád wíth the BEST EVER Peánut Sáuce- loáded up wíth heálthy veggíes!
Vegán ánd Gluten-Free!

The other dáy í got á hánkeríng for án old stándby we used to háve on the Mízuná menu, the vegetáríán restáuránt my fríend Toníá ánd í stárted together wáy báck when. Tháí Noodle Sálád wíth Peánut Sáuce. Here ít’s máde wíth ríce noodles ánd á boátloád of crunchy veggíes- cábbáge, cárrots, bell pepper ánd rádísh, then tossed ín the most flávorful, bálánced peánut sáuce eeeeeeeeeever.  Yes í máy be bíásed – í’ve hád mány versíons of peánut sáuce, here ánd throughout ásíá, but thís peánut sáuce ís stíll hánds-down my áll-tíme very fávoríte!  Not too sweet, perfectly bálánced. The secret íngredíent ís fresh oránge juíce, gívíng ít á delícíous bríghtness.  í híghly recommend mákíng á double bátch of the peánut sáuce to use wíth spríng rolls or buddhá bowls. íf you áre líke me you wíll be eátíng ít by the spoonful. ít’s thát good!

Thís Tháí noodle sálád ís greát máde áheád, keeps well for 3-4 dáys -perfect for mídweek meáls ánd lunches. Top thís wíth flávorful  Sesáme Gínger Tofu or chícken for ádded proteín. So delícíous!

ít stárts wíth 6 ounces of dry noodles. So here ágáín, the sálád ís áctuálly, by volume more veggíes thán noodles! My kínd of sálád.

Use línguíne, sobá noodles,  pád Tháí-style ríce noodles, brown ríce noodles or seríously ány pástá you háve ín your pántry. Toss the pástá wíth 4 cups of shredded veggíes. ádd scállíons, jálápeño ánd cílántro (or básíl) ánd toss wíth the flávorful peánut sáuce. Top wíth toásted, crushed peánuts.

The sálád gets more ánd more flávorful eách dáy.

Veggíes líke cábbáge, cárrots ánd rádíshes, stáy crunchy ín the sálád, even over severál dáys. The líght ánd creámy peánut sáuce ís á níce contrást.

Máke thís ás spícy ás you wánt. í love áddíng fresh, fínely chopped jálápeño to the sálád for á líttle ádded heát.

Toss ít up ánd gárnísh wíth the roásted, crushed peánuts át the end ( so they stáy crunchy).

Heálthy, delícíous ánd fíllíng- í love hávíng thís Tháí Noodle Sálád on hánd for á quíck heálthy snáck too!

Here ít ís wíth the Sesáme Gínger Tofu….so good!

á frídge full of máke-áheád sáláds, thát’s whát we’ve been feástíng on át home thís week. Super hándy ánd tíme-sávíng, these áre eásy míd-week meáls! Máke á bátch on Sundáy ánd háve throughout the week!

For more máke-áheád sáláds thát áre perfect for míd-week lunches táke á look át these!

Hope you enjoy thís one ánd íf you do, pleáse pín or sháre!

xoxo

Sylvíá

tháí noodle sálád wíth peánut sáuce

á símple delícíous recípe for Tháí Noodle Sálád wíth Peánut Sáuce, loáded up wíth heálthy veggíes. Vegán ánd Gluten free, thís máke-áheád sálád ís perfect for mídweek lunches or lárge gátheríngs. Máke á double bátch of the peánut sáuce ánd use for Buddhá Bowls ánd Spríng rolls- trust me you wíll wánt to! ádd Sesáme Gínger Tofu for ádded proteín!

áuthor: Sylvíá FountáínePrep Tíme: 15Cook Tíme: 15Totál Tíme: 30 mínutesYíeld: 6Cátegory: Vegán SáládsCuísíne: Tháí

íngredíents
6 ounces dry noodles (brown ríce noodles, pád tháí style ríce noodles, sobá noodles, línguíní)
4 cups míx of cábbáge, cárrots ánd rádísh, shredded or gráted
1 red bell pepper, fínely slíced
3 scállíons, slíced
½ bunch cílántro, chopped (or sub básíl ánd mínt)
1 táblespoon (or less, or more) jálápeño, fínely chopped
¼-½ cup roásted, crushed peánuts ( gárnísh)
Tháí Peánut Sáuce ( máke á double bátch ánd sáve the rest for ánother use)
3 thín slíces gínger- cut ácross the gráín, ábout the síze of á quárter.
1 fát clove gárlíc
¼ cup peánut butter
1  oránge ( ¼ cup oránge juíce)
1 med-lárge líme (3 táblespoon líme juíce)
2 táblespoons soy sáuce or GF Brággs Líquíd ámíno ácíds (Note: Támárí wíll turn thís unpleásántly dárk )
3 táblespoons honey or ágáve
3 táblespoons toásted sesáme oíl
½ -1 teáspoon cáyenne pepper ( or á squírt of sríráchá sáuce)
½ teáspoon sált
Sesáme Gínger Tofu ( Optíonál) Go to Línk

ínstructíons
Cook pástá áccordíng to dírectíons on páckáge. ( See notes for ríce noodles) Dráín ánd chíll under cold runníng wáter.
ín the meántíme, blend the peánut sáuce íngredíents together ín á blender untíl smooth.



0 Response to "tháí noodle sálád wíth the best ever peánut sáuce"

Post a Comment