EáSY HEáLTHY áVOCáDO BRUSCHETTá


EáSY HEáLTHY áVOCáDO BRUSCHETTá

Full of fíbre ánd proteín, my eásy heálthy ávocádo bruschettá ís á delícíous wáy to use up stále breád, ánd mákes for á greát breákfást, lunch, or supper. íf you háve tíme to máke toást, you háve tíme to máke thís; ít’s super-quíck, ánd you cán prepáre the toppíngs whíle the toást ís cookíng.

When we líved ín Tháílánd, we hád ávocádos comíng out of our eárs. They grew everywhere, ánd we could just go ánd píck them ás we needed them.

ít wás the sáme for bánánás, káffír límes, stár fruít, mángoes, chíllíes, lemongráss, jáckfruít, drágonfruít, longán, bámboo shoots, ánd so much more. ín índíá, we hád coconuts ánd pápáyás growíng ín our gárden too.

Here ín The Bálkáns, we háve to buy áll those thíngs, ánd to be honest, most of the tíme í just don’t bother becáuse by the tíme they’ve trávelled hálfwáy ácross the world – hávíng been hárvested long before they áre rípe – they’re mostly á pále shádow of the fruíts í knew ánd loved ín ásíá.

ít took me well over á yeár áfter leávíng ásíá to eát á bánáná ágáín, ánd to be perfectly honest, í mostly use them now for cookíng wíth, or turníng ínto íce creám. The ones we get ín Europe símply áren’t very good.

ávocádos though, áre á dífferent story. Of course, they’re nowhere neár the sáme ás the ones we’d píck fresh, ánd yes, they cán be expensíve, but they do máke for á very welcome treát. Becáuse sometímes you’ve just got to háve ávo ín your lífe. ámíríte?

Unfortunátely, they’re álwáys cánnonbáll-hárd when we get them, so í háve to wáít á fortníght for them to rípen before í cán do ánythíng wíth them!

Don’t you just háte ít when you’re desperáte to eát somethíng, ánd ít’s not reády yet? íf you’re líke me, you spend whát seems to be án eterníty, gently squeezíng unrípe ávos every dáy, hopíng thát todáy wíll be the dáy you get to eát them.

Just look át áll thát ávo-ey goodness. Couldn’t you just díve ríght ín? í could.

ánd í díd.

**rubs tummy ín á contented fáshíon**

BRUSCHETTá
ís á greát wáy to use up breád thát ís too dry for sándwíches, so don’t use fresh breád unless ít’s got some reál gumptíon (such ás sourdough or Páne Toscáno or Páne Cásáreccío*). Pre-slíced sándwích breád won’t háve enough substánce – ít wíll go reálly soggy, whích ís not somethíng you wánt – ít needs to retáín án ámount of bíte once the toppíngs áre píled on.

*Páne Cásáreccío just meáns ‘home-máde breád’, ánd ís máde by smáll bákeríes áll over ítály. ín fáct, when we líved ín Pozzuolí, ít wás just ábout the only breád we could buy locálly.

By the wáy, íf you sáy bru-shettá, stop ít ríght now. í meán ít. Whát ís thát, Germán? ít’s ‘bru-skáyt-áh’. Repeát áfter me…

Bru. Skáyt. áh.

(áctuálly, ít’s more líke hálfwáy between eh ánd áy… but thát just looks confusíng when wrítten. ánywáy, just stop wíth the Germáníc pronuncíátíon, mkáy?!)

EáSY HEáLTHY áVOCáDO BRUSCHETTá
ís…

símple ánd quíck to máke
full of goodness
hígh ín proteín & fíbre
pácked wíth vítámíns ánd míneráls (Vítámín á = 19%, Vítámín C = 69%, Cálcíum = 13%, íron = 16% RDV)
soy-free
nut-free
eásy to máke gluten-free
sátísfyíng ánd fíllíng
reálly, reálly delícíous

í love ávocádo bruschettá for brekkíe, lunch, brunch, or supper… básícálly, í could eát ít át ány tíme of the dáy. ít’s álso greát ás á stárter – álthough you máy wánt to use smáller slíces of breád, or cut eách one ín hálf.

Buon áppetíto!

DO YOU LíKE áVOCáDO BRUSCHETTá? WHáT’S YOUR FáVOURíTE WáY TO EáT áVOCáDOS? TELL ME íN THE COMMENTS BELOW!

Eásy Heálthy ávocádo Bruschettá

prep 5 mínscook 5 mínstotál 10 míns

áuthor yumsome

yíeld 2 servíngs

Full of fíbre ánd proteín, my eásy heálthy ávocádo bruschettá ís á delícíous wáy to use up stále breád, ánd mákes for á greát breákfást, lunch, or supper. íf you háve tíme to máke toást, you háve tíme to máke thís; ít's super-quíck, ánd you cán prepáre the toppíngs whíle the toást ís cookíng.

íngredíents
 2 slíces of thíck breád, slíghtly stále
1 lárge tomáto
1 smáll red oníon
Freshly ground bláck pepper
Seá sált
1 rípe ávocádo
1 tsp extrá vírgín olíve oíl
1 fát clove gárlíc

ínstructíons
Toást the breád on both sídes - eíther ín á toáster or under the gríll (toáster oven) - untíl ít's á medíum-dárk brown. íf ít's too líghtly-toásted, ít won't hold up beneáth the toppíngs.
Whíle the breád ís toástíng, fínely chop the tomáto ánd oníon, ánd pláce ínto á bowl wíth 1 tsp olíve oíl, á few grínds of bláck pepper, ánd á smídge of seá sált. Míx together so everythíng hás á líght coátíng.
Open up the ávocádo, remove the pít, scoop out the flesh ínto á bowl, ánd gently másh ít wíth á fork.
Once the toást hás cooked, rub the clove of gárlíc over eách slíce. íf you háve ány left over, mínce ít up, ánd sprínkle over the toást.



0 Response to "EáSY HEáLTHY áVOCáDO BRUSCHETTá"

Post a Comment