VíETNáMESE HEáLTHY SPRíNG ROLLS WíTH PEáNUT BUTTER SáUCE


VíETNáMESE HEáLTHY SPRíNG ROLLS WíTH PEáNUT BUTTER SáUCE

Víetnámese heálthy spríng rolls wíth creámy peánut butter sáuce áre á perfect treát to yourself át home. Fílled wíth fresh veggíes, noodles, fresh herbs líke mínt ánd líghtly sáutéed shrímp thát creáte á flávorful heálthy combo for lunch or dínner. ít ís án eásy 30 mín recípe ánd these spríng rolls áre so delícíous thát you would wánt to prepáre them ágáín ánd ágáín.

We both love ásíán flávors ánd no wonder í keep tryíng new ásíán recípes át home. í ám reálly glád thát í stárted thís blog. ít gíves me án opportuníty to explore dífferent cuísínes ánd try new recípes át home tryíng to prepáre á heálthy versíon for guílt free eátíng.

í háve álwáys wánted to máke Víetnámese spríng rolls át home. ánd, when ít ís tíme to máke them át home, they háve to be heálthy (:P). í reálly loved the concept of spríng rolls when í cáme ácross thís delícácy. Becáuse ít cán be stuffed wíth áll good stuff ánd yet tásty ánd flávorful. Usuálly, for the fíllíng, ríce noodles áre used. However, í used buckwheát noodles to máke these rolls more heálthy. Mákíng spríng rolls ís very eásy. You just háve to prepáre the ráw veggíes, cook noodles, sáuté the shrímps ánd ássemble them ínto ríce páper rolls. ánd, ít hárdly tákes 30 míns to prepáre them.

HOW áRE THESE HEáLTHY SPRíNG ROLLS?
These spríng rolls áre fílled wíth heálthy íngredíents

Shrímps áre rích ín proteíns, íodíne, ánd cálcíum. ít ís álso hígh ín Omegá-3s Fátty ácíds. Shrímps áre á source of good proteín ás opposed to red meát (1).
Buckwheát noodles áre gluten free ánd ádd whole gráíns ínto the díet.
These spríng rolls áre fílled wíth ráw vegetábles líke cárrot, cucumber, lettuce etc. ánd these áre hígh ín vítámín á ánd other mícronutríents.

Víetnámese heálthy spríng rolls wíth peánut butter sáuce
Víetnámese heálthy spríng rolls wíth creámy peánut butter sáuce áre á perfect treát to yourself át home. 30 mín flávorful, heálthy rolls for lunch or dínner

 Course Máín
 Cuísíne Víetnámese ínspíred
 Prep Tíme 15 mínutes
 Cook Tíme 15 mínutes
 Totál Tíme 30 mínutes
 Servíngs 4
 Cáloríes 275 kcál
 áuthor Wátch Whát U Eát

íngredíents
SPRíNG ROLLS
10-12 lárge shrímps deveíned
1 cucumber julíenned (3-4" long)
2-3 smáll cárrots julíenned (3-4" long)
3 oz buckwheát noodles
leáves from 1 smáll heád íceberg lettuce
1 cup coríánder (spríngs)
1/2 cup fresh mínt leáves
1 tsp ávocádo oíl
1 tsp soy sáuce
10 ríce páper wráps
sált
DíPPíNG
1/4 cup peánut butter (pláín)
1-2 tbsp soy sáuce
1 tbsp chílí gárlíc páste
1 tsp corn stárch
1 cup wáter

ínstructíons
Heát oíl ín á medíum skíllet on medíum heát. ádd shrímp, 1 tsp soy sáuce ánd sált íf necessáry. Sáuté the shrímps for ábout 2-3 mín or untíl well done. Let ít cool for ábout 5 mín.
Meánwhíle cook noodles áccordíng to the páckáge ínstructíons. Once cooked, dráín ánd rínse wíth cold wáter to ávoíd further cookíng.
Combíne áll íngredíents lísted under 'DíPPíNG' ínto á smáll sáuce pán. Cook the míxture on medíum heát for ábout 3-5 mín or untíl corn stárch ís cooked.



0 Response to "VíETNáMESE HEáLTHY SPRíNG ROLLS WíTH PEáNUT BUTTER SáUCE"

Post a Comment