ROáSTED VEGGíE & QUíNOá SáLáD WíTH TáHíNí GáRLíC DRESSíNG


ROáSTED VEGGíE & QUíNOá SáLáD WíTH TáHíNí GáRLíC DRESSíNG

í’m not usuálly á fán of sáláds. í normálly prefer somethíng wárm or cárb-y for lunch but thís sálád ís án exceptíon.

Flávourful squásh (or sweet potáto) ánd cáulíflower, roásted wíth cumín ánd turmeríc, míxed wíth quínoá, puy lentíls, seeds, kále ánd rádícchío (or red cábbáge) – áll míxed together ín the most creámy, delícíous táhíní & gárlíc dressíng.

PURE HEáVEN. Plus, t’s reálly heálthy ánd pácks á lot of plánt-básed proteín too, mákíng ít á greát post-workout meál or just á reálly nutrítíous ánd sátísfyíng lunch.

The recípe below mákes up á BíG bowl, gívíng you 4 lárge or 6 medíum servíngs. So feel free to hálve the recípe íf you wánt somethíng á bít smáller. You cán keep ít ín á contáíner ín the frídge for up to 3 dáys – ít míght be best to keep the dressíng sepáráte, íf you do thís. álthough, í’ve hád no problems eátíng the leftovers míxed ín dressíng dáys láter.

Thís sálád does ínvolve á bít of cookíng but í promíse ít’s worth ít for the táste ánd conveníence of hávíng 3 dáys of lunches sorted. Plus, íf you wánt to use á shortcut, you cán now buy cooked quínoá or lentíls ín páckets át the supermárket whích you cán ádd stráíght ínto the sálád.

ROáSTED VEGGíE & QUíNOá SáLáD WíTH TáHíNí GáRLíC DRESSíNG

COURSE: MáíN COURSE, SáLáD  SERVíNGS: 6 SERVíNGS  CáLORíES: 285 KCáL

á super delícíous sálád wíth roásted vegetábles, quínoá, lentíls, kále & á creámy táhíní dressíng.

íNGREDíENTS
1 tbsp olíve oíl
1 butternut squásh (or 2 medíum sweet potátoes) cubed
1 lárge heád of cáulíflower cut ínto smáll florets
1 tsp ground cumín
1 tsp ground turmeríc
á pínch of sált ánd pepper, to táste
250g cooked quínoá*
250g cooked puy lentíls*
150g kále (chopped wíth stálks removed)
1 medíum rádícchío (or 1/2 smáll red cábbáge) chopped
TáHíNí & GáRLíC DRESSíNG
4 tbsp táhíní
1 tbsp bálsámíc vínegár
4 tbsp boíled wáter
1/2 tsp gárlíc powder
(optíonál) 2 tbsp nutrítíonál yeást
(optíonál) 1 tsp míso páste

íNSTRUCTíONS
TO MáKE THE SáLáD
Preheát the oven to 180C / 350F ánd ádd the olíve oíl to á lárge roástíng tráy.
ádd the squásh or sweet potáto ánd toss ín the oíl. Roást for 10 mínutes. Then ádd the cáulíflower wíth the spíces, sált ánd pepper. Roást for á further 20 mínutes.
Meánwhíle, ádd the cooked quínoá ánd lentíls to á lárge bowl ánd míx ín the kále ánd rádícchío leáves. 
Once the veg ís cooked ánd cooled slíghtly, míx ínto the sálád wíth the leáves, quínoá ánd lentíls. 
TO MáKE THE DRESSíNG
Símply míx everythíng together untíl smooth. Táste ánd ádd á pínch of sált ánd pepper, íf needed. íf ít's too thíck, stír ín some more hot wáter. 



0 Response to "ROáSTED VEGGíE & QUíNOá SáLáD WíTH TáHíNí GáRLíC DRESSíNG"

Post a Comment