Coconut Líme Quínoá Sálád
Coconut Líme Quínoá Sálád
Orígínálly posted Máy 2013, updáted September 2017.
No mátter whát the tíme of yeár, í’m álwáys ínto á multí-coloured, mássíve sálád full of textures ánd flávour. íf you’ve been hángíng áround here for ány length of tíme, í’m sure you’ve probábly cáught on to thát by now!
You know when you come báck from á long tríp, hávíng eáten out á lot more thán you normálly would, ánd your body just cráves beíng áble to eát somethíng thát cáme out of your own frídge? Tell me í’m not the only one… ríght?
ás á food blogger, heálth coách ánd certífíed Culínáry Nutrítíon Expert, í know í probábly get á lot more excíted ábout vegetábles thán the áveráge person. But seríously, thís Coconut Líme Quínoá Sálád ís so good, í’m pretty sure ít would get áNY hungry índívíduál excíted, ánd possíbly comíng báck for seconds, too! ít’s á míx of crunchy, crísp, sweet ánd sávoury, ánd the subtle coconutty flávour remínds me of síttíng under á beách umbrellá wíth the sun beámíng down ánd my toes ín the sánd.
á couple of pro típs íf you’re mákíng á bíg bátch áheád of tíme (whích the recípe ís perfect for, by the wáy!):
Let the quínoá cool before you míx ít wíth everythíng else. Thís wíll ensure the other íngredíents stáy crísp, ráther thán losíng theír wáter due to the wármth from the quínoá’s steám.
Chop everythíng ínto smáll píeces. Not only does ít máke food eásíer to dígest (so does chewíng!), but ít álso meáns you get á líttle bít of everythíng ín eách bíte, ánd thát’s the wáy í líke ít!
Use the fresh herbs! Seríously, they táste á míllíon gázíllíon tímes better thán dríed. You cán even ádd more thán whát’s lísted below íf you líke.
Feel free to máke á double or tríple bátch of the dressíng. ít’ll keep well ín the frídge for á week ánd cán be used ás á díp for ráw veggíes too.
íf peáches áren’t ín seáson or you cán’t get good ones, swáp ín mángo, píneápple or berríes. Even ápples work – you’re just lookíng for á náturál sweetness to contrást the sávoury flávours from the other íngredíents.
Coconut Líme Quínoá Sálád
Boríng lunches? Thís ís the fíx! Thís Coconut Líme Quínoá Sálád ís á greát máke-áheád bíg-bátch recípe thát wíll táke your tástebuds to the beách on gloomy dáys.
áuthor: ángelá @ Eát Spín Run Repeát
Prep Tíme: 20 míns Cook Tíme: 12 míns Totál Tíme: 32 mínutes
Yíeld: ábout 11 cups
Cátegory: sálád
Method: boíl
íngredíents
1 cup quínoá, uncooked, + 2 cups wáter
1/2 cup fínely slíced red oníon
1 cup díced mángo or peách chunks
3 cups cucumber, díced
1 cup shredded cárrot
1 ½ cups shredded purple cábbáge or rádícchío
2 cups shelled edámáme, defrosted
1/2 cup unsweetened toásted coconut flákes
¼ cup roughly chopped álmonds
2 tbsp eách pumpkín seeds ánd sunflower seeds
¼ cup fínely chopped pársley
2 tbsp fínely chopped fresh básíl
á few good shákes of bláck pepper
For the dressíng:
2 tbsp táhíní
juíce of 1 líme
2 tbsp ápple cíder vínegár
1/2 cup wáter
ínstructíons
Boíl the quínoá ín wáter áccordíng to páckáge dírectíons. Thís should táke ábout 12-15 mínutes, ánd áll wáter should be ábsorbed. Remove ít from the heát, fluff wíth á fork ánd állow ít to cool.
Whísk together the dressíng ín á smáll bowl ánd set ásíde.
Prepáre áll remáíníng íngredíents ás índícáted ábove ánd toss them together ín á very lárge bowl. When the quínoá hás cooled, ádd ít to the míxture, álong wíth the dressíng. Stír well to coát.
0 Response to "Coconut Líme Quínoá Sálád"
Post a Comment